Asiatisk laksefilet

Asiatisk laksefilet

Oppskrift av: Camilla Krogstad
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del laksen i porsjonsstykker. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Smaken skal være både litt søt og litt salt, om nødvendig juster med søt soyasaus for å gjøre den søtere, eller vanlig soyasaus for å gjøre den saltere. La laksen ligge i marinaden i et par timer. Du vil se at laksen skifter farge, og blir mørkere og litt fastere i kjøttet etter hvert som marinaden trekker inn. Sett ovnen på 180 C. Smør en langpanne eller en stor ildfast form med olje, ta laksestykkene opp av marinaden og legg dem i formen med litt avstand mellom hvert stykke. La laksen stå i ovnen i 10-15 minutter - den er ferdig når kjøttet tydelig deler seg i skiver når man dytter litt på stykkene. Server med en klatt rømme til hvert stykke, og en god salat ved siden av. Couscoussalat eller en salat med nypoteter, asparges og sukkererter egner seg godt.

Kanskje disse også frister?