Smørflyndre med valnøtter og brokkoli

Smørflyndre med valnøtter og brokkoli

Dette er en en morsom måte å lage fisk på.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk

    flyndrefilet
  • 0.5 stk

    brokkoli
  • 4 ss

    smøreost
  • 1 ts

    timian
  • 1 dl

    valnøtter
  • 2 ss

    rosiner
  • 1 ss

    Dukkah
  • 3 ss

    smør
  • 1 stk

    egg
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 grader.
    Bryt brokkolien opp i fine, små buketter. Kok dem i saltet vann i et lite minutt. Avkjøl.
    I en bolle, pisk egget og bland sammen smøreost, brokkkoli og timian.
    Legg en spiseskje av blandingen på fileten og rull den sammen. Fest med tannpirker (eller lignende).
    Legg i en ildfast form og bak i ovnen. Det tar omtrent 15 minutter, men sjekk underveis.
    Lag aromatene i mellomtiden: Hakk valnøttene og stek dem i smør i stekepannen sammen med rosiner. Ha i dukkah (se link til oppskrift nedenfor).
    Hold blandingen varm.
    Øs dette over fisken ved servering.

    Kanskje disse også frister?