Asiatiske spareribs

Asiatiske spareribs

Spareribs som smaker av Asia.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
1440 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Mariner gjerne kjøttet dagen i forveien. Del kjøttet i omtrent seks like store biter. I en bolle, bland sammen hoisin saus, østerssaus, soyasaus og risvin (eller sake). Ha i kjøttet og bland godt slik at alt dekkes godt. Dekk med plastikk og sett i kjøleskapet. Neste dag, ta kjøttet ut omtrent en time før du skal ha det i ovnen.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Ha kjøttet og marinaden i en ildfast form som er stor nok til at alt kjøttet får plass. Skjær ingefæren i tynne skiver (skrubb den godt, så trenger du ikke skrelle), finhakk vårløken og ha i formen. Dekk med folie.
Sett formen i ovnen og bak i to timer. Snu kjøttet med jevne mellomrom og vend dem i marinaden. Fjern folien etter en time. Pass på å snu kjøttet hyppigere den siste timen. Pensle kjøttet med honning og ha kjøttet i ovnen i ti minutter til.
Skjær opp kjøttet i mindre biter (skjær mellom bena). Servér med ris og gjerne litt agurksalat.

Kanskje disse også frister?