Avokadomousse med chili og vaniljebakt ananas
Oppskrift av: Marius Mattson
120 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
2 dl
avokado puré2 dl
bløtpisket fløte2 pl
gelatin200 g
ananas1 stk
chili, rød1 stk
tahiti vaniljestang0.5 stk
reglisstang75 g
sukker2 dl
vann50 g
strimlet aprikosSlik gjør du det:
Skrellet avokado kokes mør i litt sukkerlake, og staves til det blir en puré. Ha litt vaniljesukker i kremen. Gelantin bløtlegges, og smeltes inn i avokadopuréen. Avokadosmeten vendes inn i kremen (ikke for varm). Fyll i en porsjonsform til hver, og avkjøl i et par timer. Ananasen deles i en stor bit til hver, med vaniljestang og chili tvers igjennom, bakes i ovn, med sukkerlake. Ha plastfolie over. Dette bakes på damp, 90 ºC i 1 time. 2/3 av sukkeret, vann og reglisstang, kokes til sirup, avkjøles før servering. Aprikos gis et oppkok i sukkerlake med stjerneanis, og avkjøles deretter i laka. Mousse settes midt på tallerken, ananas legges oppå, sauser rundt. Pynt med en urt.