Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Svinekjøtt - enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon - passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.
Christopher Sjuve
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
600 g
svinekjøtt i strimler4 ss
olje1 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
isbergsalat4 dl
ruccola2 stk
rødløk i tynne skiver2 stk
avokado i tynne båter2 ts
sitronsaft1 dl
pinjekjernerSlik gjør du det:
Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccula kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten. Tips: Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.