Baba au rhum (kake)
Dette er en fransk klassiker som bare de heldige har fått smake. Nå har du også sjansen.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
Deig
1 pk
tørrgjær225 g
mel1 klype
salt4 stk
egg, i romtemperatur0.5 dl
melk, varm75 g
smør, smeltetSirup
120 g
sukker2 dl
vann0.5 dl
romSlik gjør du det:
Deig
Bland gjær, mel, sukker, salt og melk i en bolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Bland godt. Ha i smeltet smør og bland inn eggene. Sett til heving i ca 30 minutter. Elt deigen igjen. Ha den i en smurt langpanne. Dekk med folie og la den heve til dobbel størrelse igjen, ca 30 minutter. Del opp deigen i stykker som passer til formene du vil steke i (vanlig muffinsformer er bra, mindre muffinsformer er bedre). Stek dem på 190 garder i ovnen i ca 8-12 minutter (avhengig av størreles på formene). 10 minutter er på vanlige muffinsformer er vanlig.
Sirup
Ha rom, sukker og vann i en liten kjele. Varm opp til sukkeret smelter og la det koke til sirupen tykner litt. La kakene avkjøle seg litt (de skal fortsatt være litt varme). Stikk mange, lange hull med en strikkepinne eller grillspyd. Heller over litt og litt av sirupen. Kaken absorberer utrolig mye - men la den bare få litt av gangen. Server gjerne med pisket krem eller is - eller som de er.