Tørre vafler
Disse vaflene er fine og sprø, og så gode på smak.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
30 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
4 stk
egg1 stk
eggeplomme270 g
sukker250 g
smør, smeltet og avkjølt300 g
potetmel250 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
I en bolle sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og sett det til siden så lenge.
I en kjøkkenmaskin pisk egg, eggeplomme, sukker og vanilje til en luftig eggedosis.
Tilsett smeltet smør, og mel/potet-blandingen og miks det hele i ett minutt.
Smør vaffeljernet med litt smør og stek hver vaffel i ca halvannet minutt, eller til de er gylllenbrune.
Avkjøl vaflene på rist, og gjenta med resten av røren.
Disse vaflene er best å oppbevare på boks.