Bacalao
Oppskrift av: Aase Strømstad
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
løk750 g
poteter1 stk
paprika, rød2.5 dl
olivenolje3 ss
tomatpuré1 bokser
hakkede tomat er1.5 stk
tørket chili pepperSlik gjør du det:
Vann ut klippfisken i 24 timer. Bytt vann et par ganger. Skrell og skjær løk og poteter i tynne skiver. Rens og skjær paprika i strimler. Hell halvparten av olje i et rommelig kokekar. Legg lagvis poteter, løk og klippfisk. Rør sammen tomatpuré, hakkede tomater (med laken), smuldret spansk pepper og resten av oljen og hell det mellom lagene. Legg på paprikastrimler. Kok bacalao under lokk i ca. 45 minutter. Bacalao kan også tilberedes i ovn, ved 200° i ca. 1,5 timer. Tips: I stedet for tomatpuré kan du mose soltørkede tomater, som gir kraftig smak.