Bakte agurker med neper

Bakte agurker med neper

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Tilbehør

Ingredienser

  • 2 stk

    agurk
  • 8 stk

    neper, små
  • 1.5 ts

    havsalt
  • 1 ts

    brunt sukker
  • 2 ts

    riseddik
  • olje til steking
  • pepper, kvernet
  • dill, finhakket
  • Slik gjør du det:

    Skrell agurken slik at den blir stripete. Del opp nepene i småbiter.
    Kutt den på langs og bruk en skje til å skrape ut frøene i midten. Peel the cucumbers in alternating stripes. Slice in two along their length, and use a teaspoon to scrape out the seedy core in the middle. Del hver halvdel tre eller fire biter på langs, og så i små biter på omtrent 4 cm. 
    Legg agurken i en bolle med en teskje salt. Vend godt rundt. La det stå slik i 30 minutter, så trekkes overflødig væske ut (ikke hopp over dette steget, da blir agurkene blaute etter baking). Legg nå agurkbitene på et rent håndkle, uten å ta med saftene på bunnen av skålen. Tørk dem tørre.
    Forvarm ovnen til 190 grader.
    Legg agurk og neper i en medium ildfast form. Strø over en halv teskje salt og ha på sukker, eddik og olivenolje. Vend rundt.
    Bak i 30 minutter, til noen biter begynner å ta farge. Ha på pepper og dill og server varmt om du vil.

    Kanskje disse også frister?