Bigos - polsk gryte
Bigos er den polske nasjonalretten. Gryten består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Dette er rett for skikkelige kjøttelskere.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
100 g
bacon i strimler3 fedd
hvitløk, finhakket3 stk
løk i båter250 g
champignon2 ss
sukker2 stk
laurbærblad3 stk
eple i tykke skiver400 g
røkt skinke i terninger1 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Stek bacon i en jerngryte. Ta det ut og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Ha svinekjøtt, hvitløk, løk og sjampinjong i gryten. Stek til kjøttet har fått farge. Ha i buljong, tomater, sukker, laurbærblad, surkål og epler. Kok opp. Senk varmen og la det koke under lokk i ca 2 timer. Ha i skinke og pølser. Legg på lokk og la det koke i nye 30 minutter. Fjern laurbærbladet ved servering og smak til med salt og pepper. Dryss over bacon tilslutt. Serveres med kokte poteter, rømme og brød.