Kål

Foto: Rey Kamensky (Yury Maselov)/Crestock
Opphavet til alle kålvekster er strandkålen som vokser vilt i Middelhavsområdet. De mest kjente kålsortene for oss her nord er hodekål (hvitkål), kinakål, rosenkål og blomkål. Felles for alle er at de er en god kilde til vitamin C, mineraler og fiber.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
1.4 g (20 %)
Fett
0.1 g (1 %)
Karbohydrat
5.2 g (77 %)
Alle næringsstoffer
Vann
90 g
Kilojoule
137 kJ
Kilokalorier
33 kcal
Protein
1.4 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
5.2 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
5.1 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.6 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
12 µg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.06 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
0.4 mg
Vitamin B6
0.1 mg
Folat
26 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
54 mg
Kalsium
47 mg
Jern
0.3 mg
Natrium
10 mg
Kalium
317 mg
Magnesium
15 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.02 mg
Fosfor
39 mg
Vi har 20 oppskrifter med Kål

Pølse og fiken

Nordisk viltwok

Kål- og kjøttpudding

Sildekaker (fiskekaker)

Klar fiskesuppe med ris

Coleslaw

Bigos - polsk gryte

Urtebakt flyndre servert med årets første sommerkål

Ferskt kjøtt og suppe med sur-søt løksaus og klot

Kjøttkaker, brun saus og kålstuing

Tom yam thaimat med kylling
