Blåskjell i Guiness
Oppskrift av: Caroline Hofberg
10 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 pose
blåskjell1 stk
gulrot1 stk
fennikel2 stk
sjalottløk2 stk
hvitløksfedd150 g
bacon1 ss
smør1 bokser
pils, eller Guiness2 dl
kremfløte1 stk
sitron, saften av den0.5 ts
salt0.25 ts
pepper2 dl
persille hakketSlik gjør du det:
Kontroller at alle skjellene er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast åpne skjell og skjell som ikke lukker seg.
Rens og skjær gulrot og fennikel i små terninger, skjær baconet i strimler.
Stek gulrot, fennikel, løk, hvitløk og bacon i smør i en rommelig gryte. Tilsett øl, fløte, sitronsaft, salt og pepper og gi det et oppkok.
Legg i blåskjellene og kok dem på sterk varme under lokk til de åpner seg, ca. 4 minutter. Rist på gryten av og til. Rør inn persille før servering.