Blåskjellchowder
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 kg
blåskjell100 g
flesk, lettsaltet1 stk
løk2 stk
poteter6 dl
vann1 bokser
maiskorn1 dl
kaffefløteSlik gjør du det:
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle er tett lukket eller lukker seg når man slår på dem. Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 5 minutter. Rens ut skjellmaten og sil kraften. Skjær flesket i små terninger og brun det i eget fett. Hakk løken og fres den sammen med flesket til den er myk, men ikke brun. Skrell og skjær potetene i terninger og kok dem i vannet i 15 minutter. Tilsett flesk og løk og kok suppen videre i 15 minutter. Mos den i foodprocessor eller med stavmikser. Kok opp suppen med blåskjellkraft, maiskorn og fløte og smak til med salt og pepper. Legg blåskjellene i, dryss persille over og server suppen rykende varm med en skje rømme i.