Blåskjellsuppe
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 kg
friske blåskjell3 dl
hvitvin2 stk
løk2 ts
karri2 ss
smør4 stk
eggeplomme1.5 dl
kremfløte1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Skrubb blåskjellene, kast åpne skjell og skjell som ikke lukker seg når de slås mot benken. Kok opp vinen, legg skjellene i og damp dem under lokk til de åpner seg, ca. 5 minutter. Finhakk løken og fres den i smør sammen med karri. Sil blåskjellkraften, mål den opp og tilsett så mye vann at det blir 7,5 dl. Hell det over løken og la det koke i 20 minutter. Visp sammen eggeplommer, fløte og sitronsaft og visp det i suppen. Varm den til kokepunktet, men den må ikke koke, da skiller den seg. Smak til med pepper og legg blåskjellene i suppen. Dryss persille over før servering. Tips: Karri kan sløyfes, suppen blir god uten. Eventuelt kan suppen smakes til med safran og en anelse kajennepepper.