Blomkålgrateng med Philadelphia-saus
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
1 stk
blomkålhodeGratengsaus:
2 ss
smør4 ss
hvetemel6 dl
melk1 beger
yoghurt50 g
parmesan, nyrevet50 g
skinke i terninger1 ss
hakket bladpersilleSlik gjør du det:
Rens blomkålen, del den i små buketter og la bukettene få et oppkok i en kjele. Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele, tilsette hvetemelet, røre det jevnt og tilsette melken under omrøring. Kok opp under omrøring og la sausen koke i 5 minutter. Rør hele tiden mens sausen koker. Rør inn Philadelphia-ost, revet parmesan, skinke og purre. Fordel blomkålbukettene i en ildfast form og dekk dem med sausen. Stek ved 200°C i 15-20 minutter eller til gratengen har fått en gyllen skorpe. Dryss over krutonger før servering. Server gjerne brød ved siden av.