Chilenske kyllingspidd
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfiletChilensk kyllingmarinade
2 stk
appelsin, bare saften1 stk
sitron, saften av den1 fedd
finhakket hvitløk0.5 ts
oregano, tørket0.5 ts
spisskum, malt0.25 ts
nellik, malt0.25 ts
kanel, malt1 ts
salt0.25 ts
pepperPolenta
5 dl
vann1 dl
polentagryn0.5 stk
rød chili, finhakket0.5 ts
saltPebre (chilensk saus)
5 ss
olivenolje2.5 ss
hvitvinseddik4 ss
vann6 ss
finhakket koriander1 stk
hakket sjalottløk1 ts
rød chili, finhakket0.5 ts
finhakket hvitløk0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose, hell på marinaden og knyt posen. Mariner kjøttet i kjøleskapet i minst 4 timer eller (helst) natten over. Træ kjøttet på spidd og la spiddene ligge på grillen i ca. 2-3 minutter på hver side. Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca. 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne. Visp sammen alt til pebren. Anrett kyllingspiddene over polentaen, og pynt med granateplekjerner. Hell pebresausen rundt. En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller frisséesalat, med litt av pebren over, er friskt tilbehør. Oppskriften er hentet fra kylling.no