Chili con carne med tomatsalsa
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
løk4 fedd
hvitløk4 ss
olje1 stk
frisk chili1 bokser
tomatboks1 dl
kraft/buljong2 ts
sukker, brunt2 ts
timian, tørket1 ts
paprikapulver0.5 ts
spisskum, malt1 bokser
røde bønner, gjerne med chiliTomatsalsa
3 bokser
tomatboks1 stk
sjalottløk3 fedd
hvitløk0.5 stk
chili3 ss
olje1 stk
lime, saften1 krm
sukkerSlik gjør du det:
Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en gryte og stek karbonade/kjøttdeigen, løk, hvitløk og chili. Bruk en gaffel til å dele deigen i småbiter. Tilsett tomater, kraft, sukker og krydder. Kok opp og la småkoke uten lokk ca 10 min. Tilsett bønnene. (Chilibønnene tilsettes med kraften, vanlige bønner skylles under rennende vann før de tilsettes) Server med salat, tomatsalsa, rømme og maisbrød/burritos (kjøpes ferdig) Tomatsalsa Surr tomater og finhakket løk og hvitløk i 1 ss olivenolje i 8-10 min. Tilsett ansjos, persille/ koriander. Mos med en stavmikser eller kjør i en hurtigmikser. Smak til med resten av olivenoljen, lime, salt og pepper og ev litt sukker.