Chilimarinert kyllingfilet
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfiletChilimarinade
1 stk
finhakket løk2 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
rød chili, finhakket0.5 ts
knust grønn pepper1 ss
soyasausGul paprikasaus
2 stk
finhakket sjalottløk2 ts
ingefær, revet1 fedd
finhakket hvitløk450 g
hakket gul paprika1 ss
hakket frisk timian1 stk
laurbærbladKremet squash- og rødbetkompott
1 stk
squash1 stk
kokt og skrelt rødbet e2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Mariner kyllingfiletene i noen timer (eller så lenge du har tid). Stek filetene i smør eller olje 3-4 minutter på hver side og la dem "hvile" like lenge. Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk mykt i smør i en panne. Ha i paprika, timian og laurbærblad. Spe med vin og buljong og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig. Skjær squash og rødbete i staver. Ha dem i en kjele og hell på fløte. Kok i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Server kyllingfiletene med pasta, kremet squash- og rødbetekompott og paprikasaus. Pynt gjerne med noen ringer chili.