Codfish Moqueca
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2.5 dl
olivenolje, extra virgin1.25 dl
maisolje3 fedd
hvitløk2 ss
tomatpuré2 ss
palme olje2 dl
koriander, fersk1 stk
laurbærblad1.25 dl
kokosmelk1.25 dl
finhakket løk1.25 dl
most kokt risSlik gjør du det:
Del fisken i serveringsstykker og kok den i vann 15 minutter. Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele. Stek løk i skiver, tomater og hvitløk, surr i 5 minutter og tilsett halve av kokekraften, palmeolje, koriander, laurbærblad og tomatpuré. Kokes til det tykner, da tilsettes kokosmelk. Legg i fisken og kok noen minutter i kraften. Ta ut fisken. I en egen kjele lages saus av den andre halvdelen av kokekraften, most ris, finhakket løk og palmeolje. Smak til med litt av den tilberedte fiskesausen, salt og pepper. Her kan du bestille klippfisk