Couscous Marrakesh
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 stk
kyllingfilet200 g
lammekjøtt, benfritt2 stk
løk2 ss
olje1 ts
salt0.5 ts
koriander, malt0.5 ts
chilipulver0.5 g
safran0.5 ts
spisskum, malt4 dl
vann0.5 stk
gul squash, evt. grønn2 stk
gulrot1 stk
paprika, grønn2 stk
tomatSlik gjør du det:
Server med couscous (eventuelt ris).
Skjær kylling- og lammekjøttet i 3 cm store terninger.
Skjær løken i tynne båter.
Varm olje i en panne og ha i kyllingkjøttet. Stek til det er jevnt hvitt. Ta opp kjøttet.
Stek lammekjøttet til det er jevnt brunt. Legg i løk og krydder og stek videre et par minutter. Hell over vann og la gryten trekke i ca. 30 minutter.
Skjær opp grønnsakene i litt store biter. Legg i squash, gulrøtter, paprika og kyllingkjøtt. Kok videre i 5-10 minutter. Ha i tomatene til slutt og la dem bli varme.
Kok couscous etter anvisning på pakken. Legg den på et stort fat og lag en fordypning i midten. Legg kjøtt- og grønnsakblandingen i fordypningen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.