Dronningens drømmekake
En sjokoladekake som får deg til å drømme.
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
50 g
kakao100 stk
bruntsukker, helst muscavado2 dl
vann, varmt125 g
smør, usaltet og mykt150 g
sukker225 g
hvetemel0.5 ts
bakepulver0.5 ts
natron2 ts
vaniljeessens2 stk
egg250 g
kokesjokolade, lys5 dl
kremfløte1 ts
vaniljeessens0.5 pk
vaniljekrem1 dl
kremfløte50 g
marsipan150 g
blåbær100 g
hakket kokesjokolade3 dl
kremfløte1 dl
sirup, lys450 g
kokesjokolade, lysSlik gjør du det:
Sjokoladekakebunn
Forvarm ovnen til 180 grader og smør 2x20 cm runde kakepanner med smør på sidene og bakepapir i bunnen. Sikt kakaoen og 100g brunt sukker i en bolle og hell på kokende vann, visp til blandingen er uten klumper og sett til side. Pisk smør og sukker sammen med håndmikser eller kjøkkenmaskin til det blir kremete og luftig. Rør sammen mel, bakepulver og natron i en annen bolle og sett til side. Hell vaniljeessensen i smør- og sukkerblandingen, mens du blander hele tiden. Så slipper du ett egg oppi etterfulgt av en spiseskje melblanding. La dette mikse seg sammen før du heller det andre egget oppi. Fortsett miksing og hell inn resten av melblandingen, bland godt før du blander inn den rennende kakaoen. Dette kan gjøres for hånd eller i en håndmikser. Bruker du det sistnevnte bør du ha på en veldig lav hastighet ellers vil kakaoen havne på alle vegger og tak i kjøkkenet ditt. Røren skal være veldig rennende for da blir kaken skikkelig saftig. Fordel røren mellom de to smurte pannene og sette dem i ovnen i ca 30 minutter eller inntil et kakepinne inn kommer ren ut. Så snart kakene er i ovnen begynne du på glasuren. Denne glasuren kan du også lage før du lager kakebunnene. La kakene kjøle seg ned 5 minutter i formen før du tar dem ut og lar dem kjøle seg helt ned på en rist.
Sjokoladekrem
Hakk opp sjokoladen i så små biter du kan. Varm fløten opp til den begynner å ryke. Den skal ikke koke. Hell litt av den varmefløten over sjokoladen. Bland dette godt sammen. Så heller du resten av fløten over og blander godt. Sett deretter sjokoladeblandingen i kjøleskapet til avkjøling i 3-4 timer. Rør rundt i den ca. hvert 30 minutt. Etter at den er skikkelig avkjølt pisker du det i noen minutter slik at du får en tykk og fin krem.
Vaniljekrem
Rør en halv pakke med vaniljekrem slik at den blir glatt og fin. Pisk deretter kremfløten og bland alt sammen til en fin vaniljekrem.
Ganash
Bland kremfløte og sirup i en gryte. Bring det opp til like under kokepunktet mens du rører forsiktig. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen. La det stå og avkjøle. Den skal bli noe tykkere.
Hvordan sette kaken sammen
Ta en av kakeformene og dekk den med plastfilm. Så tar du en av de avkjølte kakebunnene og putter den oppi formen. Hell deretter alle blåbærene oppi og fyll etter med vaniljekremen. Oppe på vaniljekremen drysser du den hakkede Dronningsjokoladen. Pakk plastfilmen over inneholdet og sett hele formen i fryseren en time.
Når du tar den ut av fryseren skal kremen være frossen, men ikke gjennomfrossen. Ta dette ut av form og plastfilm og sett på et kakefat. Kjevl så marsipanen flat og skjær den til størrelsen på formen og plasser dette over kremen før den siste kakebunnen settes på toppen. Så tar du sjokoladekremen og dekker hele kaken. Gjør kremen så gjevn som mulig. Sett kaken deretter 15 minutter i kjøleskapet slik at kremen får satt seg.
Så skal ganashen på. Smør toppen og siden av kaken med ca. 1/4 del av glasuren. Prøv å dekk hele kaken med glasur. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 15 minutter slik at glasuren har stivnet litt. Gjenta prosessen to ganger til. Den siste gangen bruker du en slikkepott slik at sjokoladen blir jevnt fordelt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet en times tid. Ta ut kaken og dekorer den slik som du ønsker. Jeg har pyntet min kake med ganash i mønster sprøytet på med en Wiltontipp 4 og brukt spiselige gullkuler og gullfarge kjøpt på en spesialbutikk. Denne kaken er virkelig en kake passende for en Dronning, dekadent og mektig!
KOKK: Caroline Gannefors