Eplekake med marsipan

Eplekake med marsipan

Eplekake blir enda bedre med marsipan...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør en kakeform (ca 24 cm).
Riv marsipanen på et rivjern. Bland det med smør (smøret bør være mykt). Ha i vaniljesukker, brunt sukker og kanel.
Skill eggeplommer og eggehviter. Ha eggeplommene i bollen med marsipanblandingen.
Sikt mel og bakepulver over i bollen med marsipanblandingen.
Pisk eggehvitene helt stive. Vend inn melis. Bland dette inn i bollen med marsipanblandingen. Forsøk å ikke slå ut luften av eggehvitene.
Ha røra i den smurte formen og fordel den jevnt.
Skrell eplene (om du vil) og fjern kjernehuset. Del eplene i skiver. Legg dem på toppen slik du vil, men gjerne i sirkulært mønster.
Sett formen i ovnen. Senk temperaturen til ca 150 grader. Bak i 40-50 minutter. Dersom den ser ut til å bli for mørk, legg over aluminiumsfolie.
Når kaka er ferdig, sett til den på benken til avkjøling (men ikke la den bli helt kald før servering).
Ha syltetøyet i en kjele og varm opp. Pensle over kaka ved servering.
Servér gjerne eplekake med litt iskrem.

Kanskje disse også frister?