Eplekake servert med krydret eplekaramellkrem

Eplekake servert med krydret eplekaramellkrem

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Kake

150 g

sukker

3 stk

egg

150 g

hvetemel

0.75 dl

eplemost

Krydret eplekaramellkrem

2 ss

sukker

2.5 dl

eplemost

Tilbehør

4 stk

fasteeple

Slik gjør du det:

Kake: Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg, og rør godt mellom hvert egg. Rør så inn hvetemel, bakepulver og eplemost. Hell i en smurt form, 22 cm, og dryss på sukker og kanel. Stek på nederste rille i stekeovnen på 180 C i ca 45 min. Avkjøl på rist. Krydret eplekaramellkrem: Smelt sukkeret til karamell, og tilsett eplemost og krydder. Kok inn til sirup og avkjøl. Anretning med tilbehør: Stikk ut kjernehuset i eplene og skjær eplene i skiver. Anrett kakestykker med epleskiver, crème fraîche og krydderkaramell som på bildet.

Kanskje disse også frister?