Eplekake servert med krydret eplekaramellkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Kake
150 g
smør, mykt150 g
sukker3 stk
egg150 g
hvetemel1 ts
bakepulver0.75 dl
eplemostKrydret eplekaramellkrem
2 ss
sukker2.5 dl
eplemost1 stk
kanelstang1 stk
stjerneanis, hel3 stk
kardemomme, helTilbehør
4 stk
fasteeple1 beger
lett crème fraîcheSlik gjør du det:
Kake: Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg, og rør godt mellom hvert egg. Rør så inn hvetemel, bakepulver og eplemost. Hell i en smurt form, 22 cm, og dryss på sukker og kanel. Stek på nederste rille i stekeovnen på 180 C i ca 45 min. Avkjøl på rist. Krydret eplekaramellkrem: Smelt sukkeret til karamell, og tilsett eplemost og krydder. Kok inn til sirup og avkjøl. Anretning med tilbehør: Stikk ut kjernehuset i eplene og skjær eplene i skiver. Anrett kakestykker med epleskiver, crème fraîche og krydderkaramell som på bildet.