Falafel
Oppskrift av: Paul Løwe
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
100 g
falafelmiks3 fedd
hvitløk, finhakket2 stk
vårløk, finhakket1 ss
hakket persille1 ss
hakket koriander1 ss
hakket dill1 ts
lime, saften4 ss
olivenolje50 g
sesamfrøSlik gjør du det:
Dette er en libanesisk spesialitet som kan lages på ulike måter. Det enkleste er å blande pulveret med vann som anvist på pakken og blande med den smakstilsetningen man måtte ønske. I denne oppskriften har vi brukt ulike urter. Bland falafelmiksen med vann som angitt på pakken. Arbeid inn hvitløk, vårløk, persille, koriander, dill og limesaft. Varm oljen i en stekepanne. Trill deigen til små kuler og rull dem i sesamfrø. Stek falafelene gylne i oljen. La dem renne av på kjøkkenpapir. Serveres varme med salat.