Fersk kyllingfilet med appelsinsaus

Fersk kyllingfilet med appelsinsaus

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Sausen kan gjerne lages dagen i forveien og gis et oppkok og god omrøring før servering. Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Ha alt over i en kjele. Hell på buljong og appelsinjus og la alt koke noen minutter. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og hakket estragon. Sil sausen før servering. På festdagen drysser du på salt og pepper, legger kyllingfiletene i en langpanne og steker dem i stekovn ved 180 °C i 12 minutter. Kyllingfiletene kan gjerne serveres litt avkjølte. Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinbåter uten skinn. Pynt kyllingfatet med disse. Server kyllingfiletene med varm appelsinsaus, kokte poteter og grønnsaker, f.eks, lettkokt blomkål, brokkoli og endive (sikori). Oppskriften er hentet fra kylling.no

Kanskje disse også frister?