Hopp til hovedinnhold
Fersk pasta

Fersk pasta

Lag pastaen selv, og nyt den gode forskjellen.

Oppskrift av: Paul Løwe
10 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Ha mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten av melet. Visp sammen eggene og hell dem i melet. Bland melet og eggene godt sammen med hendene. Skrap deigen ut på en ren benk og elt den riktig godt. Tilsett mer egg hvis deigen blir for tørr. Trykk deigen flat. Kna den sammen igjen til en ball. Gjenta dette til deigen blir elastisk og smidig. Deigen er nå klar til bruk. Kjevle deigen tynt og stans ut pastabiter i de fasongene du vil ha, eller bruk en pastamaskin. Tips: Arbeid raskt! Jobber du for sakte med deigen, blir den lett for tørr. Hvis det er vanskelig å få tak i semolinamel eller durumhvete, kan du bruke vanlig hvetemel.

Kanskje disse også frister?