Finnbiff
Finnbiff, eller reinsdyrskav, er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
reinsdyrskav150 g
bacon250 g
champignon2 ss
smør til steking2 dl
vann3 dl
seterrømme1 dl
melk3 skiver
ost5 stk
einebær0.5 ts
timian, tørket1 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper. Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.
Finnbiff serveres gjerne med flattbrød også.
Tips: Reinsdyrskav kan erstattes med lammeskav.