
Reinsdyrfilet med skogsopp
En luksuriøs rett med en himmelsk saus smaksatt med fiken.
Arnie Stalheim
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
reinsdyrfiletSoppblanding
300 g
skogsopp, renset og i biter2 stk
sjalottløk, finhakket30 g
gressløk hakketSaus
30 g
sukker1.5 dl
rødvinseddik20 g
tørket fiken, finhakket5 dl
viltkraft1 stk
fiken, fersk, finhakket, kun fruktkjøttetSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Ha sukker i en gryte og varm opp på middels varme til fargen blir gyllen. Kjøl ned blandingen litt, og ha i eddik og tørket fiken. Kok forsiktig til mengden er halvert. Tilsett kraften og kok inn til smaken er fyldig. Press blandingen gjennom en sikt med en spiseskje, slik at den er helt fri for klumper. Tilsett fersk fiken og smak til med salt og pepper.
Stek skogsopp og sjalottløk i smør på middels varme til soppen slipper væske. Ha i gressløk og smak til med salt, pepper og en dråpe sitronsaft.
Brun smør i en stekepanne. Brun reinsdyrfileten godt på alle sider, og krydre med litt salt og pepper. Er filetene tynne, trenger du ikke ettersteke i ovn. Er filetene litt større, ettersteker du et par minutter på 160 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Anrett kjøtt, saus og sopp på en tallerken. Server gjerne med ovnsbakte poteter eller en fin potetpuré.