Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus
En enkel og velsmakende rett hvor du bruker flatbiffen fra reinsdyret.
Arnie Stalheim
60 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
600 g
reinsdyr - flatbiff1 stk
brokkoli6 stk
poteter3 ss
tyttebær, rørte6 dl
viltkraftSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
Stek potetene på middels varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en annen panne. Krydre med salt og pepper, og etterstek i ovnen med steketermometer. Kjernetemperaturen skal ideelt være 62–65 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min.
Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.