Flambert mango
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Vask og tørk mangoene. Skjær av to store, flate skalker av hver mango - skjær så tett inntil steinen som mulig for å få med mest mulig fruktkjøtt. Ta vare på det restrerende kjøttet til en senere anledning. Snitt deretter et nett av store ruter i fruktkjøttet på hver mangodel. Pass på at du ikkje skjærer gjennom skallet. Vreng halvdelen slik at du får en konveks form på kjøttsiden. Legg halvdelene i en ildfast form kledd med aluminiumsfolie. Dryss over 1/2 ss sukker på hver halvdel. Bruk en skjærebrenner til å brune overflaten. Hell romen og resten av sukkeret i en liten gryte, og varm opp på medium varme til sukkeret er oppløst. Fjerne kokekaret med rom fra platen, og tenn på. Hell rommen (forsiktig!) over de varme mangoene. De flamberte mangoene kan serveres alene, eller sammen med vaniljeis.