Gjeddekaker med smørdampet spisskål og kremet fiskesaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
500 g
gjeddeavskjær2 stk
egg100 g
vårløk50 g
løk1 ts
potetmel5 ss
Mineralvann0.25 ts
salt0.25 ts
pepperSmørdampet spisskål:
1 stk
spisskål3 ss
smør1 ts
saltKremet fiskesaus med løpstikke:
100 g
sjalottløk2 ss
solsikkeolje5 stk
hel hvitpepper0.5 dl
hvitvinseddik4 dl
fiskekraft2 dl
kremfløte1 ss
crème fraîche1 ss
smør30 g
friskløpstikke1 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Gjeddeavskjæret grovkvernes og kjøres forsiktig i en mikser. Spe med salt. egg, potetmel og farris. Tilsett vårløk, løk og smak til med pepper. La farsen hvile litt før steking og lag fine kaker som stekes gylne i smør. Del kålen i strimler og legg i en kjele med smør, salt og vann til det dekker bunnen. Legg på lokk eller bruk litt folie på kjelen. Damp kålen til den er knapt mør. Server med en gang. (Husk å la vannet renne godt av!) Finhakk sjalottløken og fres den i olje med hel pepper. Hell på eddik og la den koke inn i løken. Tilsett hvitvinen og la den koke inn til halvparten. Ha i fiskekraft og fløte, og la dette koke inn til det tykner litt. Kjør sausen i hurtigmikser med løpstikke, smør og crème frâiche. Smak til med salt og kvernet pepper, varm forsiktig opp ved servering. Sausen må IKKE koke, da vil den miste farge. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)