Glutenfrie skillingsboller
Virkelig gode skillingsboller til deg som ikke tåler gluten. De skiller seg ikke mye fra vanlige skillingsboller hverken i smak eller utseende.
Oppskrift av: Caroline Hofberg
90 minutter
BakverkIngredienser
Boller
50 g
gjærtil søte deiger100 g
smør5 dl
melk0.5 ts
salt1 dl
sukker2 ts
kardemomme14 dl
glutenfritt melFyll
100 g
smør, romtemperert0.75 dl
sukker2 ts
kanelPensling
1 stk
sammenvispeteggSlik gjør du det:
(Til 40 stk.)Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt, 37 grader. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett salt, sukker, kardemomme, husk og nesten alt melet. Elt deigen til den er smidig. Dekk den til og la den heve i 30–40 minutter.Hell deigen ut på melet bakebord og elt inn resten av melet. Del den i to jevnstore emner og kjevle leiver ca. 30x40 cm.Smør på smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen fra langsiden og skjær hver av dem i 20 skiver.Legg skivene i papirformer, snittflaten opp. Etterhev skillingsbollene godt dekket i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 225 grader.Pensle bollene med egg og dryss på sukker. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl dem på rist.