Glutenfrie skillingsboller

Glutenfrie skillingsboller

Virkelig gode skillingsboller til deg som ikke tåler gluten. De skiller seg ikke mye fra vanlige skillingsboller hverken i smak eller utseende.

Oppskrift av: Caroline Hofberg
90 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(Til 40 stk.)Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt, 37 grader. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett salt, sukker, kardemomme, husk og nesten alt melet. Elt deigen til den er smidig. Dekk den til og la den heve i 30–40 minutter.Hell deigen ut på melet bakebord og elt inn resten av melet. Del den i to jevnstore emner og kjevle leiver ca. 30x40 cm.Smør på smør og dryss over sukker og kanel. Rull leivene sammen fra langsiden og skjær hver av dem i 20 skiver.Legg skivene i papirformer, snittflaten opp. Etterhev skillingsbollene godt dekket i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 225 grader.Pensle bollene med egg og dryss på sukker. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl dem på rist.

Kanskje disse også frister?