Grillet kamskjell med lardo, jordskokk og safranvinaigrette
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
stort kamskjell8 skiver
lardo (kan utelates, se tips)3 stk
stor jordskokkSafranvinaigrette:
200 g
solmodne kvist tomat er50 g
sjalottløk0.5 dl
hvitvin0.25 dl
hvitvinseddik0.5 g
safran0.5 ss
sukkerSlik gjør du det:
Start med vinaigrette så den får trekke smak. Fjern stilkfestet på tomatene og skjær et kryss i motsatt ende. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder. Trekk av skinnet, del tomatene i to, fjern innmaten og del tomatkjøttet i terninger. Ha safran, hvitvin, hvitvinseddik, sukker og finhakket sjalottløk i en kjele og kok inn til halvparten er fordampet. Avkjøl. Tilsett den rensede tomaten og lag en glatt pure med en stavmikser. Rør inn olje og smak til med salt og pepper. Skrell jordskokkene og del dem i små terninger og kok dem nesten møre. Hell av kokevannet, tørk jordskokkterningene i litt kjøkkenpapir og paner dem med sesamfrø ( sorte og hvite). Stek i litt smør rett før servering. Rens kamskjellene og pakk hvert av dem i to skiver lardo slik at de blir helt omsvøpt av det deilige fettet. Stek hurtig på alle sider i varm panne. Tips: Lardo er et særegent italiensk produkt. Det er krydret og speket ryggfett. Produksjonsprosessen gjør at en tynt skåret lardoskiver smelter i munnen.