Grønn ertesuppe med grillet kamskjell
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
8 stk
kamskjell1.5 l
fiskekraft1 dl
hvitvinseddik2 dl
hvitvin0.5 stk
løk0.5 stk
purre(det hvite)1.25 stk
sellerirot100 g
smør, usaltet100 g
grønne erterSlik gjør du det:
Rens kamskjellene og krydre med salt og pepper. Vend skjellene i olje på en grillpanne. Rens grønnsakene og skjær dem i passe stykker. Fres dem i olje sammen med krydder. Tilsett hvitvinseddik og la det koke inn. Tilsett hvitvinen og kok ned til det halve, hell i fiskekraften og la det koke inn til smaken er god. Sil suppen og bland med grønne erter til suppen blir helt grønn og jevn. Dette skal gjøres rett før servering, suppen må ikke koke etter dette, da blir den stygg i fargen. Sil suppen, blank med smør og smak til med litt sitronsaft, salt, pepper ogeventuelt litt hvitvin (eller champagne). Suppen serveres med litt pisket krem på toppen sammen med kamskjell og fritert skorsonerot.