Gryterett fra Guyana
Denne spennende gryteretten kalles callaloo cookup i opphavslandet Guyana i Sør-Amerika.
Christopher Sjuve
90 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
røkt svineknoke500 g
flatbiff av storfe1 ss
olje1 l
vann1 stk
løk1 fedd
hvitløk1 stk
laurbærblad1 stk
grønn chili5 dl
kokosmelk1.5 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 dl
middagsris1 stk
rød chiliSlik gjør du det:
Legg svineknoken i en kjele og fyll på med vann. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i ca. 1 time. Ta opp knoken og renskjær kjøttet, del det i terninger. Brun storfekjøttet i en gryte med litt olje. Hell over vann og kok opp. La kjøttet trekke like under kokepunktet i en time. Ta kjøttet opp og del det i terninger. Kok så terningene fra svineknoken og flatbiffen videre i kraften til det er mørt, og til det er ca. en halv liter kraft igjen i gryten. Finhakk løk, hvitløk og grønn chili. Ha det over i gryten sammen med kokosmelk og laurbærblad. Tilsett salt og pepper og la det trekke i 10 minutter. Tilsett ris. Legg på lokk og la det trekke til risen er gjennomkokt. Speeventuelt med vann hvis du synes det blir for tykk konsistens på gryteretten. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket rød chili uten frø rett før servering.