Oksekjaker som er kokt lenge

Oksekjaker som er kokt lenge

Langkokt oksekjøtt er nydelig. Særlig med denne oppskriften.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

8 porsjoner

1.8 kg

oksekjaker eller annet kokekjøtt

2 ss

røkt paprikapulver

2 ts

havsalt

1 ts

Chilipulver (kan sløyfes)

4 dl

kraft

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i 5 cm terninger og legg i trykk-kokeren, i en gryte eller i en slow-cooker.
I en liten bolle, bland sammen røkt paprikapulver, ingefær, spisskum, salt, kardemomme, chili (om du vil) og pepper. Bland dette godt sammen med kjøttet.
Ha i løk, svisker, tomatpure og eddik. Bland godt.
Hell i kraften.

Om du bruker trykk-koker

Lukk trykk-kokeren tett, sett på medium varme og gi maks trykk. Senk temperaturen og kok i 40 minutter. La trykket synke naturlig.
Sjekk om kjøttet er mørt med en gaffel. Om det ikke er mørt, kok det i fem minutter til før du sjekker igjen.

Om du bruker en gryte

Ha på lokket og kok opp. La det koke på medium varme. Senk temperaturen og la det putre i tre timer, helt til kjøttet er mørt. Rør en gang i blant og ha eventuelt i mer væske.

Om du bruker slow cooker

La det koke i 6-7 timer til kjøttet er helt mørt.
Prosessen videre
Løft ut kjøttet med en hullsleiv og sett til side. Sett kjelen på medium varme og kok opp sausen (bruker du slow cooker har du sausen over i en stor stekepanne). La det koke til sausen blir tykk. Ha kjøttet tilbake i sausen og varm opp om nødvendig.
Server gjerne potetmost eller ris til. Hakket koriander er godt til sammen med noen grønnsaker (gjerne stekt squash, grønne bønner eller stekt grønnkål).
Merk
Dersom du ikke får tak i oksekjaker kan du bytte det ut med annet kokekjøtt.
Som med alle slike retter blir det bedre dagen etter. Det kan også fryses, bare du lar det tine sakte i kjøleskapet (over natten).

Kanskje disse også frister?