Marinerte kjøttspyd med gresk salat
Kanskje kommer disse saftige kjøttspydene til å bli sommerens store grillslager?
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
2 ts
dijonsennep1.5 ts
paprikapulver3 ss
olivenolje500 g
okseytrefiletGresk salat med vannmelon
200 g
salatblanding400 g
cherrytomater4 skiver
vannmelon0.5 stk
rødløk20 stk
oliven100 g
fetaost i terninger1 fedd
hvitløk1 ss
balsamicoeddik0.5 ts
salt og nykvernet pepperSlik gjør du det:
Ha alt krydderet og oljen i en brødpose og bland det sammen. Skjær kjøttet i tykke strimler. Greier du å få til 16 strimler av stykket er det fint. Hver strimmel bør være rundt 10-12 cm. Legg alle kjøttbitene i marinadeposen og gni marinaden inn i kjøttet. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i en halvtime eller i kjøleskapet noen timer.
Ta kjøttet ut av marinaden og rull hver strimmel sammen i en snurr før du trær dem på grillspydene. Her har jeg to strimler på hvert trespyd. (Husk å legg trespyd i bløt i minst 30 minutter først)
Grill spydene på sterk varme i 3-4 minutter på hver side – avhengig av hvor godt stekt du liker kjøttet.
Vask og tørk salaten og fordel den utover et stort serveringsfat. Skjær opp tomatene og vannmelonen i mindre biter og rødløken i tynne båter og fordel over salaten.
Riv hvitløkfeddet på den fineste siden av rivjernet eller bruk en presse og bland det sammen med olje, balsamico, salt og pepper. Hell dressingen det over salaten like før servering.