Kokte oksekjaker i tomat
I denne oppskriften kan du bruke crock-pot, men det går fint å lage den i ovnen også.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
oksekjøtt5 stk
champignon1 stk
løk3 ss
kjøttbuljong3 stk
tomatboks4 ss
balsamicoeddik1 stk
hvitløk1 kvast
rosmarin2 ss
kapersSlik gjør du det:
Begynne med å brune kjøtt, løk og champinjong hver for seg. Du kan droppe bruningen, men det gir mye smak.
Ha alle ingrediensene i crock-pot og la den gå i minst fire timer.
Du kan også ha ingrediensene i en gryte og bake dette i ovnen på 120 grader. Kok opp før du setter gryta (med lokk) inn i ovnen.
Smak til slutt til med salt og pepper.
For å gjøre den friskere er det enkleste å ha på litt gremolata: Finhakket hvitløk, sitronskall og persille. Noen liker også å hakke inn en ansjos.
Parmesan er også godt å drysse over.