Gulrotkake med ostekrem
Gulrotkake er saftig og godt, og kremen på toppen er uimotståelig!
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
6 stk
egg3.75 dl
sukker5 dl
hvetemel4 ts
kanel, malt3 ts
natron1.5 ts
vaniljesukker1.5 dl
olje, nøytral6 dl
revnegulrøtter150 g
valnøtter150 g
rosinerOstekrem
200 g
melis1 ts
vaniljesukkerPynt
1 stk
gulrotSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett det tørre i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter, valnøtter og rosiner. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kakene på rist. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler. Tips: Det er enkelt å lage gulrotstrimler med en potetskreller.