Havkylling
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet8 stk
kamskjellKrabbesaus
10 fedd
hvitløk, presset4 stk
finhakketsjalottløk2 dl
tørr vermouth2 stk
laurbærblad8 ss
hakket frisktimian8 ss
hakket friskoregano2 stk
flådd, hakkettomat5 dl
kremfløte4 ss
oystersaus0.5 ts
kajennepepper4 ts
chilisaus0.5 ts
paprikapulver2 stk
krabbeSlik gjør du det:
Åpne kamskjellene med en kniv. Fjern den lille muskelen og frigjør det runde, hvite skjellkjøttet. Legg dem i iskaldt vann. Åpne krabbene og fjern paven (magesekken). Gjem litt av krabbekjøttet og klørne til pynt. Resten av krabbekjøttet skal være med i sausen. Fres løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett vin og laurbærblad og la det koke noen minutter. Ha i resten av ingrediensene og kok opp. Stek kyllingfiletene med salt og pepper i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Stek kamskjellene i litt olje ved høy temperatur 1/2-1 minutt på hver side. Server kyllingfilet skåret i skiver, kamskjell, krabbekjøtt, lettkokt asparges og krabbesaus. Pynt med knekket krabbeklo og eventuelt noen strå gressløk. Spis med kokte poteter eller ris. Tips: Får du ikke tak i hele krabber kan du gjerne bruke fylte krabbeskjell.