Helstekt kveite

Helstekt kveite

Servert med eple og sprøstekt bacon, brødkrutonger og smørsaus, blir kveita et vidunderlig festmåltid.

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kveita: Skarp av slimlaget som ligger som en beskyttelse utenpå kveita. Bruk baksiden av en stor skarp kniv. Skjær av hodet ved gjellene og sporen, dette for å få plass i langpannen. Skyll kveita under rennende kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Lag et par snitt i skinnet på kveita . Pensle kveita med olje over og under og legg i en passende form med kanter. Legg og grovknust hvitløk og timiankvister. Stek/ bak i varm stekeovn ved 150 °C i 50–60 min. Trekk skinnet av den ferdigstekte kveita, dryss på salt og pepper. Dryss over stekt brød og eplebacon ved servering. Garnityr: Hakk opp brødet og det stek gyllent i litt olje. Smak til med salt og pepper og legg over på litt kjøkkenpapir, for at overflødig fett absorberes. Skjær bacon i små terninger i olje, tilsett eple i små terninger mot slutten. Smørsaus: Bland sammen eddik, finhakket sjalottløk og vann i en liten kasserolle. Kok over svak varme til det gjenstår 2–3 ss .Tilsett fløte og kok videre over svak varme til det gjenstår totalt i kasserollen, ca 4 ss. Pisk inn smør i terninger, litt etter litt. Det må ikke koke! Smak til med salt og pepper ogeventuelt gressløk eller kjørvel og server straks.

Kanskje disse også frister?