Hjemmelaget pinnekjøtt

Hjemmelaget pinnekjøtt

Slik lager du pinnekjøttet selv! Du er nødt til å begynne allerede to måneder før julaften, for kjøttet må henge en stund å tørke. Dersom du synes det er for dristig å satse på eget pinnekjøtt på julaften går det an å sikte seg inn på påsken første gang du lager det.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 stk

lam

1 kg

salt

Slik gjør du det:

Legg lammesiden i en stor bakk (bruk gjerne en stor, ren balje). Strø på saltet og gni det godt inn i kjøttet. Pass på at du kommer til over alt. Legg kjøttet kaldt (kjøleskap) i tre dager. Snu det en gang om dagen. Skyld av alt det overflødige saltet. Heng opp kjøttet: Stikk noe skarpt, for eksempel en skrutrekker, gjennom de to øverste ribbenene, og tre en snor igjennom. La det henge kjølig i 6-8 uker. Følg med daglig den første uka for å se om det danner seg mugg. Dersom det gjør det kan du koke opp saltlake (1 liter vann og 200 gram salt) og skrubbe vegg muggen. Skjær opp kjøttet langs ribbenene. Du klarer det med en stor kokkekniv, men det er lettere med en kjøttøks.

Kanskje disse også frister?