Grillede lammekoteletter med pesto og råstekte grønnsaker
Dette er sommermat med skikkelig stor S! Så fargerik og frisk i fargene og nydelige smaker!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
4 stk
lammekoteletter0.5 ts
salt og nykvernet pepper0.5 ss
olivenoljeRåstekte grønnsaker
8 stk
nypoteter1 stk
søtpotet2 stk
gulrøtter2 ss
olivenolje0.5 ts
salt og nykvernet pepperBasilikumpesto
4 ss
pinjekjerner1 potte
stor pottebasilikum1.5 dl
olivenolje, extra virgin50 g
parmesan, nyrevet0.5 ts
salt og nykvernet pepper6 dråpe
tabasco0.5 ts
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og fyr opp grillen.
Vask potetene, skrell søtpoteten og gulrøttene og del dem i mindre biter. Ha dem i en langpanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og stek i 18-20 minutter til grønnsakene er møre.
Rist pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Ha dem så i en matprosessor sammen med basilikumbladene og litt av olivenoljen og kjør knivene rundt til det har blitt helt most. Spe med resten av oljen. Riv parmesanene og ha i. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.
Pensle kotelettene med olje og dryss over salt og pepper. Legg dem på en varm grill og stek dem i ca. 5 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på kotelettene.
La kjøttet hvile i 4-5 minutter før servering.
God middag!