Peruansk lammegryte med øl og gresskar
En eksotisk og deilig lammegryte fra kokken Victor Ramos, og den serveres med salsa, ris og bønner.
Arnie Stalheim
120 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
Lammegryte (Seco de cordero)
1.5 kg
lammebog i skiver1 stk
rødløk, hakket2 fedd
hvitløk, hakket0.5 l
øl, mørkt1 dl
rødvinseddik2 stk
gul chili (eventuelt gul paprika), most med stavmikser1 ts
spisskum1 bokser
hvite ferdigkokte bønner2 dl
risSalsa criolla
1 stk
rødløk1 stk
lime, saften0.5 stk
Gul chili1 kvast
korianderSlik gjør du det:
Lammegryte
Mariner lammebogen med eddiken og litt av hvitløken og spisskumen.
Bruk en stekepanne og stek lammebogen med litt olje og ha det oppi en gryte.
Bruk samme pannen og fres løken, resten av hvitløken og spisskummen til det er blankt og ha det oppi samme gryta.
Ha oppi ølet, raspet gresskar eller søtpotet og la det koke til kjøttet løsner fra benet. Blir det for tørt kan du ha oppi litt vann, men husk at dette skal være en tykk saus når det er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Varm bønner og kok risen.
Salsa criolla
Skjær rødløken i skiver, og ha den i kaldt vann.
Slå vannet av løken. Del chilien i strimler, og bland den sammen med løken, limesaft og kaoriander. Smak til med salt og pepper.
Anrett lammegryten med ris og bønner og topp det hele med salsa.