Langstekt lammebog med rosmarin, ansjos og sitronskall

Langstekt lammebog med rosmarin, ansjos og sitronskall

Dette er måten lammebogen får skikkelig god smak.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
240 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Plukk bladene av rosmarinkvisten. Kast stilken (eller tørk den og bruk som spyd senere).
Bruk et juliennejern (zester) og skrell sitronen.
Kjør sammen rosmarin, sitronskall, ansjos, hvitløk, sennepsfrø, pepper, eddik og olje til en grov paste.
Legg kjøttet i en ildfast form. Gni inn pasten og pass på at du kommer til overalt. Dekk med plast og sett i kjøla minst en time, og opptil 3-4 timer.
Ta kjøttet ut av kjøla 30 minutter før den skal i ovnen slik at den får romtemperatur. Forvarm ovnen til 220 grader. Fjern plasten. Legg i hvitløkfeddene, tomater (delt i to) i formen.
Sett den mitt i ovnen i 30 minutter. Skru ned temperaturen til 130 grader og stek i 2,5 timer til. Øs over kraft omtrent hver halve time. Dekk med folie om den blir for mørk.
La den hvile i minst 5 minutter. Del opp kjøttet ved bordet og server gjerne med bulgur.

Kanskje disse også frister?