Høns på kinesisk vis

Høns på kinesisk vis

Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

0.5 dl

olje

1 fedd

hvitløk

1 stk

stor løk

0.5 stk

purre

1 stk

gulrot

0.25 stk

hodekål

1.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Skjær hønsekjøttet i strimler. Skrell og hakk hvitløk og ingefærrot. Rens og skyll grønnsakene og skjær alt i tynne strimler/biter. Varm oljen i en wokpanne eller i en tykkbunnet kjele. Start med å surre hvitløk og ingefærrot i oljen et minutt på sterk varme. Ha deretter i hønsekjøttet og alle de andre ingrediensene, og vend dem raskt rundt i pannen et par minutter. Ha på soyasaus. Rør ut maisenna i vann og hell dette over retten. Bland godt. Serveres rett fra pannen, med kokt ris til. 

Kanskje disse også frister?