Høns på kinesisk vis
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
høne, kokt0.5 dl
olje1 fedd
hvitløk2 ss
ingefær, revet1 stk
stor løk0.5 stk
purre1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, gul1 stk
gulrot0.25 stk
hodekål4 stk
ananaslake3 ss
soyasaus1.5 dl
vann1 ss
maisennaSlik gjør du det:
Skjær hønsekjøttet i strimler. Skrell og hakk hvitløk og ingefærrot. Rens og skyll grønnsakene og skjær alt i tynne strimler/biter. Varm oljen i en wokpanne eller i en tykkbunnet kjele. Start med å surre hvitløk og ingefærrot i oljen et minutt på sterk varme. Ha deretter i hønsekjøttet og alle de andre ingrediensene, og vend dem raskt rundt i pannen et par minutter. Ha på soyasaus. Rør ut maisenna i vann og hell dette over retten. Bland godt. Serveres rett fra pannen, med kokt ris til.