Høstsmørbrød med soppstuing og grove pølser
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
350 g
skogsopp, blandet3 stk
sjalottløk2 ss
smør1 beger
rømme eller crème fraîche3 stk
vårløk2 ts
soyasaus1.5 dl
tyttebær4 skiver
grovt brød, gjerne surdeigsbrød1 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Del sopp i båter/biter og finhakk sjalottløk og stek i smør i en varm stekepanne til soppen er gyllen og soppvæsken er kokt inn. Tilsett rømme/crème fraiche og kok opp. Finsnitt vårløk og ha i stuingen og smak til med soyasaus, salt og pepper. Rett før servering rør inn tyttebær. Pensle brødskivene med olivenolje og stek i grill panne eller stekepanne. Del et fedd hvitløk i to og gni over brødskivene. Del pølser i litt store biter og stek i litt olje/smør eller sprøstek bacon. Anrett soppstuingen på de stekte skivene og avslutt med stekt pølse eller bacon og litt grønn salat.