Hveterundstykker med hatt

Hveterundstykker med hatt

Fine rundstykker er det beste å servere til mat med mild smak. Disse er ekstra dekorative med "hatt" på.

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter økes hastigheten i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten vann litt etter litt, mens maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. La den hvile i ca. 1 time. (10 stk) Del deigen i ti like emner. Del emnene i en stor og en liten bit, og trill begge til runde kuler. Kjevl det lille emnet flatt. Denne biten skal bli «hatten» på rundstykket. Legg hatten over det store emnet og trykk ned i midten med tommelen. Ha godt med mel under rundstykkene. Snu rundstykket, og la det heve med hatten ned. Hev til dobbel størrelse. Når rundstykkene er ferdig hevet snus de og settes på en plate med bakepapir. Strø rugmel over før de settes inn i midten av ovnen og stekes ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?