
© Foto: Crestock
Oppskrifter med Artisjokk
Artisjokk er mye brukt i det franske og italienske kjøkken. Den har en mild og nøtteaktig smak. Artisjokk kan brukes som en forrett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men kan ikke spises rå. Det er den kjøttfulle, nederste delen av kronbladene og blomsterbunnen (hjertet) som spises. Artisjokk er tilgjengelig året rundt, men er på sitt beste vår og høst. Fargen skal være dyp grønn og bladene skal stå tett og være lukket.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
28.0 kcal 117.0 kJ
Fett 0.2 g (4 %)
Herav 0.1 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 1.3 g (30 %)
Herav sukkerarter 1.3 g (mono og disakkarider)
Protein 2.8 g (65 %)