Artisjokk

Artisjokk

Foto: Crestock

Artisjokk er mye brukt i det franske og italienske kjøkken. Den har en mild og nøtteaktig smak. Artisjokk kan brukes som en forrett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men kan ikke spises rå. Det er den kjøttfulle, nederste delen av kronbladene og blomsterbunnen (hjertet) som spises. Artisjokk er tilgjengelig året rundt, men er på sitt beste vår og høst. Fargen skal være dyp grønn og bladene skal stå tett og være lukket.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

2.8 g (65 %)

Fett

0.2 g (4 %)

Karbohydrat

1.3 g (30 %)

Alle næringsstoffer

Vann

85 g

Kilojoule

117 kJ

Kilokalorier

28 kcal

Protein

2.8 g

Fett

0.2 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.3 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.3 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

90 µg

Vitamin A

8 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.05 mg

Niacin

1.3 mg

Vitamin B6

0.03 mg

Folat

68 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

2 mg

Kalsium

41 mg

Jern

0.7 mg

Natrium

27 mg

Kalium

360 mg

Magnesium

22 mg

Sink

0.5 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.09 mg

Fosfor

38 mg

Vi har 5 oppskrifter med Artisjokk