Pistasje- og daddelfylt filet med grønnsakcouscous og kryddersaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ss
sitron, pressetFyll
150 g
pistasjenøtter med skall40 g
dadler1.5 ts
saltKryddersaus
2 fedd
hvitløk2 ts
rød chili, finhakket1 ts
olje1 krm
ingefær, malt2 krm
knust spisskum2 krm
gurkemeie1 dl
vann2 dl
yoghurt naturellGrønnsakcouscous
4 porsjon
couscous, les på pakken1 stk
purre1 pk
cherrytomat1 ts
olje1 bokser
svarte eller røde bønnerSlik gjør du det:
Begynn med kryddersausen. Rens og finhakk hvitløk og chili. Fres i olje sammen med krydder i ca 1 min. Tilsett storfefond og vann og la det koke inn i ca 2 min. Avkjøl. Før servering, varm opp og tilsett yoghurt rett før servering. Tilsettes yoghurt for tidlig kan sausen lett skjære seg og bli kornete. Kjøttet: Renskjær filetene for hinner. Rens og finhakk pistasjenøttene og dadlene og bland sammen. Smak til med 2/3 av saltet og grovmalt pepper. Skjær et snitt langs fileten og fyll med blandingen. Fest sammen med tannstikkere eller surr med bomullstråd. Brun fileten i smør på alle kanter. Dryss over resten av saltet og grovmalt pepper. Legg i stekeovn ved 200 °C i 12-15 min, avhengig av tykkelse på fileten. Legg fileten i aluminiumsfolie og hell over sitronsaft, pakk sammen og la fieten hvile i minst 15-20 min. Kok couscous etter anvisning på pakken. Rens og strimle purre og del cherrytomater i to. Skyll bønnene i kaldt i vann. Surr purre i litt smør eller olje i en stekepanne, tilsett tomater og bønner. Vend grønnsakene inn i den kokte couscousen. Server kjøtt i skiver med couscous og kryddersaus. Litt frisk salat og pistasjenøtter ved siden gir en ekstra fin smak og utseende.